Zomerse spellen

Ook al is dit de zomer des doods, vallen de mussen van het dak en liggen we er allemaal onooglijk hijgend bij, dat is nog geen excuus om niet een even een spel te doen. Lange, lange warme avonden, biertje erbij, kinderen laat op want slapen heeft toch geen zin en spelen maar. Voor grote groepen, met materiaal dat nog net – als je je best doet – op een campingtafeltje past. Simpele lol, samenwerken, met het mes op tafel of je brein breken, kies maar. Regel flessen water, rose, bier, snacks en houd de camping wakker tot in de kleine uurtjes. Deze zomer was nog nooit zo mooi!

Camel Up

2 – 8 spelers, 8+

ZOMERSPELLEN Camel Up

Woestijn en kamelen die racen… op elkaar…? Raar hoor. Lollig, maar raar.

Om maar gelijk in het thema zomerhitte te blijven starten we met Camel Up. In Camel Up ben je een rijke, verveelde woestijnbewoner en om de tijd te verdrijven wed je op kamelen. Uiteraard doe je dat, want wat is er nu verder te doen in een woestijn? Wie is dus als eerste over de finish? Met behulp van dobbelstenen probeer je in te schatten welke het snelst is. En halen ze dat alleen, of op elkaars rug? Wie wel eens echte kamelen van gepaste afstand heeft moge bewonderen snapt hoe absurd dat is. Enorm lollig spel dat je ook met een grote groep kan doen en wat goed past bij deze zomerse hitte.

Dixit Odyssey

3 – 12 spelers, 6+

ZOMERSPELLEN Dixit

Laat je hersenen het werk doen met deze dromerige beelden van Dixit.

In Dixit probeer jij met jouw aanwijzingen de anderen te laten raden wat jouw kaart is. Wees daar slim in, want als je het te gemakkelijk of te moeilijk maakt krijg jij geen punten, en dat was niet de bedoeling. Een prachtig vormgegeven spel dat enorm de creativiteit stimuleert, ondanks deze hersenverwekende temperaturen. Deze versie is speelbaar t/m 12 spelers, maar ook met kleinere groepen prima te doen. Neemt ook nog es weinig ruimte in, want als je op rugzakvakantie bent, neem je alleen de kaarten mee en de konijntjes. Wat bierviltjes doen de rest!

Hanabi

2 – 5 spelers, 8+

ZOMERSPELLEN Hanabi

Vuurwerk, onweer en zomer, een fantastische combi!

4 Juli, dus wat is er nu thematischer dan vuurwerk? En als wij dan geen officiële feestdag hebben, dan maken we er wel een. In dit innovatieve kaartspel maak je samen vuurwerk door rijen te vormen van verschillende kleuren. Makkelijk? Nou nee, want jij ziet namelijk niet je eigen kaarten, alleen die van de andere spelers. Door het geven van hints help je elkaar dat vuurwerk te creëren. En wee je gebeente als je het fout doet, de goden (lees: rest van je spelmaatjes) zijn daar niet blij mee.

King of Tokyo

2 – 6 spelers, 8+

ZOMERSPELLEN KoT

Yahtzee, maar dan anders… heel anders… Tokyo here I come!

Vroeger, toen de zomers nog nat en koud waren, deden we eindeloze sessies Yahtzee. Op de camping, op de boot, op elke vakantie, tot het onze neuzen uitkwam. Gelukkig zijn er moderne varianten, die wel het spelprincipe als uitgangspunt hebben, maar verder onvergelijkbaar leuker, mooier en lolliger zijn, zoals King of Tokyo. Een dobbelspel waarbij je met monsters probeert Tokyo in te nemen. Snel en simpel, maar enorm spannend en al snel juich je bij iedere dobbelsteenworp. Niet te hard juichen, anders houd je de hele camping wakker. Of nog beter, nodig je buren uit om mee te doen. Lol en nieuwe vrienden gegarandeerd.

Bijdrage van: Inez

Nog geen berichten.

En, hoe denk jij erover?

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.