Reviews

8

Suburbia

Hoe saai is stadsplanning? Hoe oninteressant is het bepalen van de plek waar je nieuwe wijkgebouw moet komen te staan? Hoe slaapverwekkend is de keuze om wel of geen school aan te leggen in die zelfde nieuwe wijk? Gek genoeg, helemaal niet saai dus – tenminste, niet in dit spel.

8

7 Wonders Duel Pantheon

Let op: dit is de review van de uitbreiding. Lees de review van het basisspel 7 Wonders Duel hier. Goden! Ja, uiteraard, goden. Als er al iets ontbrak aan een spel waarbij je elkaar tot op het bot bevecht, zijn het wel een stel goden die zich daar tegenaan bemoeien.

9

7 Wonders Duel

7 Wonderen, 3 tijdperken en 2 spelers. Dat moet wel een gevecht worden – en dat is het ook. Een glorieus gevecht. 7 Wonders Duel is het leukste spel dat ik doorlopend verlies.

6

Fungi

’t Is dik november, vandaar wat aandacht aan een typisch herfstspel: Fungi. In dit 2-persoonskaartspel verzamel je paddenstoelen – jawel – in allerlei soorten en maten om die vervolgens te bakken met lekkers als boter en cider. Ik krijg trek terwijl ik het opschrijf! Helaas is het niet zo makkelijk

7,5

Jamaica

Ahoy matey’s! Ben je er klaar voor? De grootste race om het eiland aller tijden? Laad je schip in met goud en voedsel, roep je kapitein aan boord – Anne Bonny, Edward Drummond of John Rackham om maar een paar beruchtheden te noemen – en wacht op het startschot. Go!

7,2

Discoveries. The Journals of Lewis & Clark

Hebben die jongens Lewis & Clark zo hun best gedaan om Fort Clatsop te halen in hun expedities, moeten ze er alweer op uit in dit dobbel-vervolg op Lewis&Clark: Discoveries. Met weer dat fantastische artwork, weer dat kijkje in de geschiedenis van het Noord-Amerikaanse continent, weer die ontdekking, maar nu

9

Imperial Settlers

Het schijnt dat Genghis Khan en nog 10 Aziatische mannen die leefden tot zo’n 4000 jaar geleden eigenhandig verantwoordelijk zijn voor miljoenen nabestaanden. Deze hardwerkende, gebiedsveroverende mannen hebben het adagium ‘gaat heen en vermenigvuldigt u’ letterlijk en serieus opgevat. Maar wat wil je ook als elk nieuw gebied plus volk

7

Targi

Targi is een 2-persoonsspel van 999games en ideaal voor de vakantieperiode, als het buiten net zo hard vriest als in de winter en je zit te verkleumen op de camping (zomer 2016). Je kunt je fijn wanen in de woestijn, dromen van gesluierde exotische mannen op kamelen, groene oases, kleurige

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.