Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2015

En jawel, de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2015 zijn vanochtend bekend gemaakt:

De genomineerden in de categorie familiespellen:

  • Camel Up, een bordspel voor 2-8 spelers over een vlotte kamelenrace met weddenschappen, ontworpen door Steffen Bogen, uitgegeven door 999 Games.
  • Splendor, een kaartspel voor 2-4 spelers over het zo voordelig mogelijk verzamelen van edelstenen, ontworpen door Marc André, uitgegeven door Space Cowboys (distributie: Selecta Spel & Hobby).
  • Sushi Go, een kaartspel voor 2-5 spelers over het verzamelen van Japanse lekkernijen uit een rondgaande kaartenvoorraad, ontworpen door Phil Walker-Harding, uitgegeven door White Goblin Games.

De genomineerden in de categorie expertspellen:

  • Concordia, een bordspel voor 2-5 spelers over de ontwikkeling van een Romeins handelsimperium, ontworpen door Mac Gerdts, uitgegeven door 999 Games.
  • The Golden Ages, een bordspel voor 2-4 spelers over de opkomst en groei van beschavingen, ontworpen door Luigi Ferrini, uitgegeven door Quined Games.
  • Istanbul, een bordspel voor 2-5 spelers over handel en logistiek op de bazaar, ontworpen door Rüdiger Dorn, uitgegeven door White Goblin Games.

Op zaterdag 30 mei komt de jury bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in de beide categorieën te bepalen. Deze besloten verkiezing vindt plaats tijdens de Ducosim spellenbeurs in Theater De Flint in Amersfoort. Op deze beurs zullen de uitgevers hun genomineerde spellen aan het publiek presenteren. Op donderdag 11 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

De Nederlandse Spellenprijs wordt komend najaar uitgereikt op het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van de Benelux. Het Spellenspektakel vindt plaats op 7 en 8 november 2015 in het Beursgebouw te Eindhoven.

Opvallend dat Camel Up en Splendor weer kanshebbers zijn om in de prijzen te vallen. Camel Up won de Spiel des Jahres 2014 en Splendor de Golden Geek Award voor Best Family Board Game.

Daar staan ze dan, in alle glorie.. geef ze een welverdiend applaus!

Daar staan ze dan, in alle glorie.. geef ze een welverdiend applaus!

En? Welke wordt ’t? Enig idee?

Bijdrage van: Inez

Nog geen berichten.

En, hoe denk jij erover?

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.