Spellen van nu zijn prachtig! Met fantastisch artwork, met grafisch design om u tegen te zeggen, met spelonderdelen van hout, karton of plastic die zo mooi zijn dat ze zomaar een verzamelwoede zouden kunnen triggeren. Wil niet zeggen dat het niet NOG mooier kan.

En hoe doe je dat? Gewoon, de normale spelcomponenten vervangen door nog mooiere. Raar, zeg je? Zeldzaam, denk je? Nou nee. Er zijn voldoende spelliefhebbers die al het papieren geld in spellen willen vervangen door bijvoorbeeld metalen munten. Wat te denken van de Kickstarter-campagne “The Best Damn Metal Gaming Coins ever” die dit voorjaar 154.753 dollar heeft binnengesleept? Anderhalve ton? Voor muntjes in een spel? Big en serieus business dus.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 17.28.13

The Best Damn Metal Gaming Coins ever. Dus.

Wat je ook kan doen, mocht je het pad van de nog mooiere spellen op willen, is kartonnen spelonderdelen vervangen door andere. Neem deze van Android Netrunner, een 2-persoons kaartspel. Van gewoon karton, naar futuristisch en flashy acryl.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 17.34.37

Cyber punk tokens, van brokenegggames.com

Ook leuk, de figuurtjes die de kartonnen blokjes hebben vervangen in bijvoorbeeld Caverna. Van blokje naar schaap, varken, pompoen of graanschoof.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 17.37.41

Zeg nou zelf, een blokje als varken is toch niets aan? beeld van www.boardgamegeek.com

Maar wil je iets echts bijzonders? Kijk dan eens naar deze schoonheden. Glazen pionnen, in alle kleuren van de wereld, handgemaakt door Jenefer Ham, vrouw van videorecensent Richard Ham. Zij stond met haar spullen op Zomerspel 2015, en ik kon het niet laten. Niet omdat ik nu zo’n blinger ben – vind mijn spellen vaak gewoon al supermooi zoals ze zijn – maar deze kon ik niet laten liggen.

IMG_7573

Mooi! Kan geen mens-erger-je-niet pion tegenop

Jenefer maakt niet alleen pionnen, maar van alles en nog wat, van schedels tot katten, tot draken tot spelonderdelen op verzoek. Serieus mooi! En wat ga ik er dan mee doen? Geen idee. In de kast zetten, bij spellen gebruiken als pion, gewoon bewonderen. Genieten van het feit dat zoiets simpels zoveel extra plezier kan geven.

IMG_7585

Yoshi weet het wel, ermee spelen en dan slapen…

Check haar website op www.jenefer.net.

Bijdrage van: Inez

Nog geen berichten.

En, hoe denk jij erover?

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.