And the winners are…

Concordia en Splendor! Deze spellen zijn de gelukkige winnaars van de Nederlandse Spellenprijs, na een ‘spannende verkiezing‘. Het beste familiespel is Splendor, dat heel toegankelijk is. Je hoeft hier geen hardcore gamer voor te zijn, maar is wel interessant genoeg om lang leuk te blijven. Je verzamelt edelstenen in de vorm van pokerfiches en daarvoor koop je kaarten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint. Een kind kan de was doen.. of toch niet? Splendor is typisch zo’n spel waarbij ik gewoon maar niet kan winnen, geen idee waarom. Binnenkort een uitgebreide review.

Concordia wint de prijs voor het beste expertspel. Meer een spel dus voor de doorgewinterde games, like moi. Volgens de jury: ‘deckbuilding, resourcemanagement en het positiespel op het bord zijn tot een natuurlijk geheel samengebracht, wat een overzichtelijk spel oplevert met genoeg diepgang.’ Afijn, je snapt gelijk waar het woord expert vandaan komt, want er zit nogal wat jargon in deze beschrijving. Geen idee of het nu echt een leuk spel is of niet, ondanks de ingewikkelde terminologie. Binnenkort spelen dus!

De prijzen worden uitgereikt op het Spellenspektakel in Eindhoven dit najaar, 7 & 8 november.

Gefeliciteerd winnaars!

Schermafbeelding 2015-06-12 om 11.27.08

Bijdrage van: Inez

Nog geen berichten.

En, hoe denk jij erover?

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.