Vlotte geesten

Door op op Reviews, 2 More

Vlotte geesten

Van het onderwerp geesten word ik normaal niet vrolijk. Yuk. En ik ben vast niet de enige. Ik raad je dan af Vlotte Geesten te spelen. Nee hoor, grapje! Ik zie spoken. Muaha. Vlotte Geesten is een amusant en ‘onschuldig’ spel! Hoop ik…

In de spellendoos zit een handleiding met een verhaaltje. Wat blijkt? Een spook heeft in de kelder van de burcht een oude camera gevonden waarmee hij graag voorwerpen laat verdwijnen. Dit betoverende exemplaar maakt echter veel foto’s in de verkeerde kleur. Het spookje snapt er niets meer van, dus moet je hem helpen om het juiste voorwerp te laten verdwijnen.

VLOTTE GEESTEN overzicht

Op de tafel staat een kring van vijf voorwerpen. Elke ronde draait een speler een kaartje om. Aan jou de taak om zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grissen dat op de getrokken kaart in dezelfde kleur is afgebeeld. Wanneer er op de kaart geen voorwerp in dezelfde kleur is omgedraaid, moet je het voorwerp bemachtigen dat niet op de kaart staat en waarvan de kleur niet op de kaart te zien is. Wie de meeste kaarten heeft verzameld, is de winnaar van het spel. Snap je het nog?

VLOTTE GEEST die je aanstaart

De eerste ronde is even aftasten. Daarna gaat het los. Met alle fysieke gevaren van dien. Ken je het gevoel alsof je op een legoblokje gaat staan? Nou, dat dus. Maar dan in je hand. Vooral de stoel is een pijnlijk object om in je klauw gehamerd te krijgen. Maar dit maakt het eigenlijk alleen maar grappiger. De snelheid maakt dit spel interessant. En er zullen absoluut momenten komen dat je het even niet bij kan houden. Uit enthousiasme heeft ons spookje al een snoekduik gemaakt van 10 meter. Wel een teleurstelling: vliegen zat er duidelijk niet in die avond. Pluspunt: de houten voorwerpen zijn hufter-proof! Er is geen schrammetje te zien.

VLOTTE-GEESTEN-kaarten

Vlotte Geesten. Echt een partygame. Leuk voor een paar rondes. Maar hou het daarbij, want briljant is het allesbehalve.

The Good

  • Snelheid en reactievermogen
  • Lastig in begin, wordt echt leuk als je het spel door hebt
  • Lekker snel
  • Mooie houten figuren
  • Kinderen winnen altijd

The Bad

  • Thema en verhaal is boring
  • Kans op blauwe vingers en andere verwondingen
  • Verveelt na een aantal rondjes
  • Teveel nadenken wordt afgestraft
  • Kinderen winnen altijd
7

Bijdrage van: Evelyn

Nog geen berichten.

En, hoe denk jij erover?

GAMIFIEDlife

Gamifiedlife is een platform voor bord- en kaartspellen. Spellen zijn leuk, mooi, interessant, innovatief en dat moet iedereen weten!

Copyrightshizzle

Gamifiedlife is een site van Inez Groen, gehost bij www.bigbosswebhosting.nl en gemaakt op WP GamesZone/Themefuse.
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0

Reviewexemplaren

Gamifiedlife houdt zich aanbevolen ook jouw games te recenseren. Stuur deze naar Postbus 326 5060AH te OISTERWIJK en je krijgt onze eerlijke en ongezouten mening :)

SchrijfMee!

Gamefreak? Auteur? Journalist-in-de-dop? Schrijf mee en help deze site geweldig te maken! Mail naar mail@gamifiedlife.nl.